Enkelt recept på fyllda batonger

0 Comments
Ibland då man vill fixa något gott att äta, men kanske tröttnat på varma smörgåsar så är det lätt och behändligt att laga fyllda batonger.

Idén kom jag på då jag köpt frysta baugetter med vitlökssmör, men tyckte dom var för torra och magra att är som sådana. Jovisst, har man även annat tilltugg passar dom bra men som ensamma är dom.....ja för ensamma :D

Så här kommer receptet som från början var en man-tager-vad-man-haver-mix.

- Ett till två paket frysta baugetter med vitlöks- eller kryddsmör.
- Smältost (jag använder oftast vitlöks- eller kantarellsmältost)
- Ketchup
- Skinkskivor (samma som sätts på smörgås)
- Riven ost


1) Låt batongerna tina ordentligt i kylen eller i rumstemperatur, beroende på hur snabbt du vill få dem gjorda. Tinar man inte dem ordentligt är det väldigt jobbigt att få fyllningen satt mellan skivorna då batongen bryts sönder och smöret är hårt som f*n.

2) Sätt ugnen på ca 180 grader

3) Sätt bakplåtspapper på ugnsplåten och batongerna på den.

4) Börja med att breda smältosten mellan varje skiva, dvs. på "väggarna".

5) Spruta därefter ner ketchup mellan alla skivor och bred också ut den på samma sätt som smältosten.

6) Dela skinkskivorna på hälften och vik ner en skivhalva i varje mellanrum så att den blir som ett U med öppningen uup mot kanterna. Man kan göra som man vill men eftersom jag vill att den rivna osten sen hålls I skinkan så brukar jag gåra så här.

7) Riv osten om du inte köpt färdigriven och stick ner en nypa ost i varje mellanrum.

Batongen brukar börja "vrida sej" ju mera fyllning man sätter i så man måste försiktigt "vrida den tillbaka" så att den är så rak som möjligt innan man sätter in den i ugnen så fyllningen hålls där.
Svårt att förklara, men ni märker vad jag menar då ni borjar kocka :)

8) Så in i ugnen på mittersta falsen och gräddas tills brödet är gyllenbrunt och osten smält. Brukar ta ca 10 minuter i min ugn.

Har också gjort samma recept, men bytt ut skinkan mot tonfisk och mögelost. Då måste man bara låta tonfisken rinna av ordentligt innan man sätter den i batongen, annars blir batongen för våt. Tomat gör också batongen för våt, men riktigt tunna paprikaskivor kan man använda om man vill vara lite extra hälsosam i den här fettdrypande historien ;)

Jättegott att äta direkt och sen värma det som blir kvar i mikron nästa dag. OM det blir kvar :)

Men låt dej smakas av en megamängd goda kalorier, den här grejen gillar i allafall VI skarpt.






You may also like

Ei kommentteja: